Press "Enter" to skip to content

Inbraakwerende rolluiken

Rolluiken zijn er om verschillende redenen. Om uw woning te beschermen tegen de hitte en felheid van de zon, maar ook om uw woning tegen inbraak en ander vandalisme te beschermen. Dit laatste wordt erg vaak gebruikt bij winkelpanden en kantoor gebouwen, hoewel een inbraakwerend rolluik misschien ook een goed idee is voor uw eigen woning?

Inbraak voorkomend

Geen enkel rolluik is volledig inbraakwerend. Hoewel veel rolluiken zo goed als onverwoestbaar zijn, zijn er altijd andere manieren om binnen te komen. Belangrijk is dat de lamellen uw rolluik dikker zijn dan de lamellen van een normaal rolluik. Een rolluik kan dus eigenlijk de inbraak alleen vertragen. Dat doet hij door het optillen van de lamellen te blokkeren met behulp van scharnieren. Deze scharnieren drukken zich in de lamellen, waardoor die erg massief worden en niet opgetild kunnen worden.

Isolatie

Door de dikke lamellen zijn inbraakwerend rolluiken veel geschikter voor de isolatie dan de normale rolluiken. In de winter houden deze rolluiken de warmte beter vast en in de zomer voorkomen ze dat er warmte in uw woning komt. In beide gevallen zult u dit merken aan uw energierekening, die ineens veel lager wordt dan normaal gesproken het geval is.

Plaatsing

Bij het plaatsen van een rolluik kunt u ervoor kiezen om de luiken in uw woning te laten bouwen of ervoor te plaatsen. Het is echter een minder makkelijke klus dan op het eerste gezicht lijkt. Dit komt aangezien het materiaal van een rolluik erg zwaar kan zijn en snel beschadigd. Daarom kunt u het plaatsen het beste aan een vakman overlaten. Zeker als het gaat om elektrische besturing. Ook kan het zijn dat uw rolluik te groot is voor uw woning. dit kan worden aangepast door de vakman. Gemiddeld kost het plaatsen tussen de €100 en de €200,- maar dit is afhankelijk van de vakman die u in de hand hebt genomen.

Prijzen

De prijzen van inbraakwerend rolluiken zijn afhankelijk van verschillende factoren. De specialist die hem u levert speelt hierin een gemiddelde rol. Andere factoren zijn de beveiligingsopties (zoals speciale vergrendeling, zware geleiders enzovoort), de hoogte en de plaats van uw rolluik. Voor een inbraakwerend rolluik kunt u al snel rekening houden met €750 tot €900,- voor een rolluik van 2,25 meter hoog. In de meeste gevallen is dit gelukkig met plaatsingskosten erbij gerekend. Echter, aangezien die kosten kunnen veranderen is het erg handig om diverse offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kunt u de goedkoopste kiezen.

Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag via het netwerk van Alu-Stevens vrijblijvend meerdere vrijblijvende rolluiken offertes aan.