Een warm vloertje
Er zijn veel verschillende manieren om je huis te verwarmen. Zo heb je de traditionele radiator die nog veel wordt gebruikt. Ook meer recente methoden zijn de afgelopen jaren in trek gekomen zoals lucht- en vloerverwarming. Met name deze laatste optie wordt steeds populairder bij huiseigenaren.
Lekker warm
Een van de grote voordelen van vloerverwarming is dat de gehele vloer werkt als een grote radiator. Waar een radiator klein is en tegen de muur wordt gemonteerd, loopt de vloerverwarming onder de gehele vloer door. Hierdoor komt de warmte niet vanuit slechts een aantal plekken in het huis, waarna de warmte zich door de kamers moet verspreiden maar warmt in plaats daarvan het hele huis gelijktijdig op. Je huis zal daardoor ook bij een lagere temperatuur al aangenamer aanvoelen.
Warm kan ook mooi zijn
Een tweede voordeel is meer van esthetische aard. Zo’n radiator tegen de muur is niet echt het mooiste gezicht. Nu zijn er diverse alternatieven zoals een design radiator op de markt. Het probleem hierbij is echter dat een radiator niet voor niets zijn vorm heeft. De traditionele radiator kan door zijn vorm de warmte beter afgeven aan de omgevingsruimte. Bij een design radiator wordt de vorm aangepast zodat hij er beter uitziet maar dat heeft wel zijn gevolgen voor de afgifte van warmte. Bij een vloerverwarming hoef je hier niet bij stil te staan aangezien er geen radiatoren meer in de woning aanwezig hoeven zijn.
Lekker praktisch
Het ontbreken van radiatoren in je woning heeft ook als voordeel dat het je ruimte oplevert in je huis. Bij een huis met radiatoren zul meubels nooit helemaal tegen de muur kunnen schuiven omdat de radiator dan in de weg zit. Bij vloerverwarming heb je dit probleem niet en kun je dus maximaal gebruik maken van de ruimte in je woning.
Wel even opletten
Een vloerverwarming is praktisch, mooier dan een traditionele verwarming en het levert je een besparing op omdat je huis sneller lekker aanvoelt. Let er wel op dat bij het aanleggen van je vloerverwarming gekeken wordt naar je vloer en ondervloer. Niet iedere ondervloer is geschikt voor een huis met vloerverwarming en ook sommige materialen zijn niet geschikt om een verwarmingsinstallatie onder aan te leggen. Win dus altijd informatie in over de vloer die je op het oog hebt. Is deze compatibel met een vloerverwarming en welke ondervloer heb je hierbij nodig? Vraag dit expliciet na bij de specialist waar je de vloer wilt gaan kopen. Zo zorg jij ervoor dat je er komende winter lekker knus en warm bij zit. Bent u op zoek naar een erkende vloerverwarming specialist? Van Vliet heeft ruime ervaring op het gebied van CV-ketels en vloerverwarming. Neem via de bovenstaande link gerust een kijkje op de website van Van Vliet.